Kurti: Zbog potpisivanja sporazuma u Vašingtonu može doći do hapšenja
Aljbin Kurti

Kurti: Zbog potpisivanja sporazuma u Vašingtonu može doći do hapšenja

Lider Pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti oštro je kritikovao premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija zbog sporazuma potpisanog u Vašingtonu.

Kurti je u intervjuu za televiziju njegove stranke TVV čak upozorio da će, ako dođe na vlast, možda biti hapšenja u vezi sa aktivnošću Hotijeve vlade, objavila je prištinska "Gazeta ekspres".

"Ova vlada je kroz jezero Gazivode u pregovorima otvorila temu Srbiji o kosovskoj imovini", ocijenio je Kurti.

Bivši premijer je, govoreći o potpisnicima sporazuma u Vašingtonu, rekao da "u pravnoj državi", koju prema njegovim riječima, namjerava da napravi Samoopredjeljenje, "za takve osobe ne bi bilo mesta na slobodi".

"Da je Kosovo imalo stvarne tužioce, oni bi odmah postupili. Vladavina zakona neće tolerisati takve ljude ni na vlasti ni na slobodi. Upravo naš povratak u vladu omogućiće vladavinu zakona", poručio je Kurti, prenio je Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.