Raskol u DPS-u: Pejanović-Đurišić osniva novu partiju?
Đukanović i Pejanović-Đurišić

Nakon neočekivane pobjede opozicije na izborima

Raskol u DPS-u: Pejanović-Đurišić osniva novu partiju?

Milica Pejanović Đurišić, koja je jedan od osnivača Demokratske partije socijalista (DPS), nakon 30 godina napušta tu partiju i planira da osnuje novu stranku, saznaju Vijesti iz više izvora.

Pejanović Đurišić je dugo godina bila jedan od simbola DPS-a, zajedno sa predsjednikom Milom Đukanovićem i sada odbjeglim Svetozarom Marovićem, a aktuelna je ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama.

Prema informacijama Vijesti iz krugova bliskih rukovodstvu DPS-a, Pejanović Đurišić se na taj potez odlučila jer smatra da je njena dosadašnja partija potrošena kao brend zbog niza afera i da je pametniji praviti novu stranku nego, kako se navodi, ulaziti u “tuču” oko toga ko će eventualno zamijeniti Đukanovića.

Očekuje se da će formalni potezi početi nakon konstituisanja nove vlasti.

Kako se navodi, prostor za djelovanje se vidi u disoluciji DPS-a, u očekivanoj silaznoj putanji Socijaldemokrata nakon odlaska u opoziciju, ali i činjenici da je Socijaldemokratska partija na izborima jedva prešla cenzus.

Vijesti saznaju da bi partija trebalo da bude lijevog centra i da je Pejanović Đurišić već razgovarala sa potencijalnim budućim saradnicima i partnerima, među kojima je bivši premijer Igor Lukšić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.