Kontrola optužnice za šverc 840 kilograma kokaina zakazana za 15. septembar
Ilustracija

Viši sud

Kontrola optužnice za šverc 840 kilograma kokaina zakazana za 15. septembar

Kontrola optužnice protiv kriminalne grupe odgovorne za krijumčarenje 840 kilograma kokaina iz Južne Amerike u portugalsku luku Porto u semptembru prošle godine, zakazana je za 15. septembar, saopšteno je Danu iz Višeg suda.

Na čelu kriminalne grupe, prema stavu specijalnog tužilaštva su N.T. i D.V. koji se nalazi u bjekstvu.

N.T, R.S, M.B, J.E,M.L. I D.G. uhapšeni su 11. marta, a potom i sprovedeni u Istražni zatvor u Spužu, dok se za Radojem Radulovićem, Damjanom Vukašinovićem, Marijom Lazović i Zarinom Karkeljom još traga.

D.P. iz Podgorice puštena je krajem jula da se brani sa slobode. Ona je prethodno uhapšena u Njemačkoj pokrajini Hesen Po međunarodnoj potjernici koju je za njom raspisala kancelarija Interpola u Podgorici.

Ova grupa se tereti za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje narkotika. N.T. i  D.V. su početkom marta 2018. godine, kako se osnovano sumnja, organizovali kriminalnu organizaciju, čiji je plan bio da djeluje na međunarodnom nivou, radi krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Iz Specijalnog tužilaštva su nakon hapšenja dijela ove grupe saopštili da je kilogram kokaina kupovan za 5.000 do 6.000 eura a prodavao se za 30.000 do 40.000 eura.

Istražitelji optužbe, na račun ove grupe, dokaze temelje na informacijama prikupljenim u izviđaju, a posebno iz mjera tajnog nadzora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.