Osaka osvojila US Open
Naomi Osaka

Osaka osvojila US Open

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je US Open u ženskom singlu, pošto je u tri seta savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenku 1:6, 6:3, 6:3.

Azarenka je krenula furiozno, željna da posle dva izgubljena finala konačno osvoji trofej na Flešing Medousu. Dominirala je u prvom setu i dobila ga 6:1 posle samo minuta.

Veliki je borac Azarenka, ali itekako u tom segmentu može da joj parira i Osaka. Nije se predala posle onako izgubljenog seta. Čak ni kada je odmah na startu drugog seta Bjeloruskinja napravila novi brejk i povela 2:0. Već u narednom gemu "ukrala" je brejk Azarenki, a onda uvela set u egal. On je trajao do sedmog gema kada je ubjedljivo došla do novog brejka i povela 4:3, a onda je vezala još dva i došla do izjednačenja u setovima,piše N1.

U trećem setu videlo se da Osaka ima bolji momentum, a u četvrtom gemu je napravila brejk i došla do prednosti 4:1. Ipak, Azarenka tada pokazuje od čega je sazdana. Spasila je četiri brejk lopte i smanjila na 4:2, da bi potom napravila brejk za 4:3. Međutim, nije uspjela da ga odbrani i dođe do izjednačenja, već je Osaka došla do kapitalnih 5:3, a u narednom gemu na svoj servis iskoristila drugu meč loptu za veliko slavlje.

Ovo je Osaki druga titula u Njujorku posle 2018. a ukupno treća Gren slem titula, jer je slavila i 2019. u Australiji. Azarenki je ovo i treće izgubljeno finale na US Openu i ostaje na dvije gren slem titule u Australiji obije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.