Narednih dana povećan rizik od požara, građani da ne lože vatru na otvorenom
Ilustracija

Apel Direktorata za vanredne situacije

Narednih dana povećan rizik od požara, građani da ne lože vatru na otvorenom

Od sjutra pa do 17. septembra centralni i primorski dio Crne Gore biće pod povećanim rizikom od požara, a situaciju na području Podgorice i Danilovgrada i na primorju može dodatno pogoršati pojačan do jak sjeverni vjetar, koji se očekuje tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, posebno u noćnim satima, saopštio je Direktorat za vanredne situacije MUP-a.

Apelovali su na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru i na taj način doprinesu smanjenju rizika od požara.

"Takođe, u navedenom periodu biće pojačan inspekcijski nadzor, a na mjestima sa visokim požarnim rizikom biće intenzivirano prisustvo predstavnika Uprave policije", napominju iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Svi nadležni subjekti sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju najavljenu situaciju, a službe zaštite i spašavanja podići će kako se dodaje u saopšteju, nivo operativne spremnosti kako bi brže i efikasnije reagovale na eventualnu pojavu požara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.