Neplivači ne mogu upisati Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
ilustracija

Prijemni ispit u utorak 15. septembra

Neplivači ne mogu upisati Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore polaganje prijemnog ispita za upis u I godinu osnovnih studija, u IV roku, na studijskom programu Fizička kultura i zdravi stilovi života na kojem je ostalo pet slobodnih mjesta, biće organizovano u utorak 15. septembra u 10h.

Prodekan za nastavu doc. dr Danilo Bojanić kazao je da kandidati polažu: Plivanje – prikaz znanja plivanja  (preplivati dužinu bazena od 50m); Atletiku – sprint 100m; Poligon spretnosti i okretnosti, sportske igre.

“Kada su u pitanju sportske igre (fudbal, košarka, rukomet i odbojka) kandidat treba da prikaže osnove baratanja loptom u svakom sportu ponaosob. Kod poligona spretnosti i okretnosti kandidat treba uspješno preći određene vezane zadatke od početka do kraja poligona i postići što bolje vrijeme. U odnosu na postignuto vrijeme kandidati osvajaju određeni broj bodova”, kazao je Bojanić.

Prodekan je napomenuo da su primjeri svih traženih zadataka i disciplina, kako za momke, tako i za djevojke, prikazani video klipovima na sajtu fakulteta, kao i da na sajtu fakulteta postoji “Vodič” gdje su prikazani bodovi i ocjene koje se mogu osvojiti za svaku disciplinu.

"Takođe, organizovana je i priprema kandidata za prijemni ispit, svakog radnog dana od 10.00h do 11.00h, u sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću”, dodaje Bojanić.

Kada je riječ o plivanju, kako kaže, ono je eliminaciono.

"Neplivači ne mogu upisati fakultet, dok je kod ostalih disciplina važno završiti zadatke do kraja, i postići najbolje rezultate, jer će na taj način sakupiti najviše bodova. Provjera znanja plivanja će se organizovati ovoga puta na jezeru Krupac. Okupićemo se u 9:45h, a u 10:00h počinje provjera", saopštio je on.

Prodekan je podsjetio da kandidati koji nijesu dostavili ljekarsko uvjerenje sa naznakom: “Kandidat je sposoban za studiranje na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje“ neće biti u mogućnosti da polažu prijemni ispit.

Kandidatima je poželio sreću, uz poruku da svaki zadatak završe do kraja, kao i da se pridržavaju preporuka NKT.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.