ilustracija

"Bahati policajaci u naletu bijesa koriste policijsku značku"

Navijač Budućnosti Marko Vukadinović kazao je za Pobjedu da se početak suđenja četvorici pripadnika interventne jedinice, koji su ga brutalno pretukli prošle godine, odgađa već godinu zbog čega sumnja u pristrasnost postupajuće sudije Gorana Đukovića.

Iz Osnovnog suda u Podgorici nijesu sporili da je početak suđenja odgađan, ali navode da su za to postojali razlozi.

"Glavni pretres u predmetu poslovne oznake K. br. 625/19 odložen je osam puta. Sedam puta je odgođen jer nijesu bile ispunjene procesne pretpostavke da se ročište održi, dok je jednom glavni pretres odložen zbog epidemije korona virusa",  navodi se u odgovoru Osnovnog suda u Podgorici.

Početak suđenja policajcima interventne jedinice Draganu Radinoviću, Veselinu Miloševiću, Goranu Krstonijeviću i Vojinu Đukiću za brutalno prebijanje Vukadinovića u utorak je u podgoričkom Osnovnom sudu odgođen za 16. oktobar jer, kako navodi Vukadinović, je jedan od optuženih nedolazak pravdao zarazom korona virusom.

"Za više od godinu, nijesmo se pomjerili sa mrtve tačke, jer je sudija do sada samo prijetio nalogom za prinudno dovođenje optuženih policajaca, ali to nikada nije sproveo u djelo. Desilo se što se desilo i ne bih u medijima forsirao priču o tom događaju da ne sumnjam u nepristrasnost sudije Gorana Đukovića, koji pokazuje pristrasnost prema organima reda i ne sprovodi zakon u djelo na način što već deset puta odgađa početak suđenja", kazao je Vukadinović.

On sumnja da optuženim policajcima u izbjegavanju suđenja pomažu i njihovi nadređeni koji im pred sudom opravdavaju nedolaske navodnom poslovnom zauzetošću.

"Zadnja dva suđenja su odgođena jer su dva optužena policajca nedolazak pravdala koronom. Očekujem da na račun zaraze od korone se ne održe i sljedeća dva ročišta",  kazao je Vukadinović.

Kao motiv prebijanja 3. aprila prošle godine u u Podgorici, Vukadinović je naveo incident koji je prethodno imao sa jednim policajcem u Nikšiću po završetku utakmice Budućnost -Sutjeska.

Tvrdi da je preskočio ogradu i dok je pokušavao sa terena da izvuče prijatelja, prišao je policajac i pendrekom ga udario po bubrezima.

Na riječi Vukadinovića ,,što me udaraš, smradu, vidiš da smirujem situaciju“, policajac je kazao ,,a samo sam te malo udario“.

Za to obraćanje policajcu sam prekršajno odgovarao i platio novčanu kaznu.

Međutim, kada je stigao u Podgoricu, po izlasku iz autobusa, Vukadinovića je sačekalo policijsko vozilo u koje su ga četvorica policajaca ubacili nakon čega dobija nebrojene udarce pesnicama po glavi.

U prijavi je navedeno da su ga vozili po gradu i tukli, a u batinanju im se kasnije pridružio još jedan policajac.

Vukadinović tvrdi da su se policajci iživljavali govoreći da će ga povesti u Kuče gdje će snimiti kako ga biju i to poslati njegovoj supruzi.

Kada je kazao ,,u redu, vodite me da vidimo hoćete li me snimati“, policajci su odustali od nauma da ga i dalje muče.

Nakon toga su ga priveli u policiju, gdje je zbog bolova tražio ljekarsku pomoć.

On navodi da je na nagovor porodice krenuo pravnim putem da traži pravdu i predao je slučaj sudu. Međutim, poslije godine odgađanja početka suđenja shvatio je da crnogorsko pravosuđe ne pokušava da riješi njegov slučaj već, kako mu se čini, pokušava da ga zataška.

Kaže da je nakon toga što je preživio, mjesec dana se preispitivao i zaključio da nije ni prema kome napravio pogrešan potez da bi to platio brutalnim batinama.

"Shvatio sam da se radi o bahatosti policajaca koji u naletu bijesa koriste policijsku značku", kazao je Vukadinović.

On tvrdi i da su mu optuženi policajci preko njegovog advokata nudili novac da povuče krivičnu prijavu, ali da je on to odbio.

Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.