Foto: Beta/AP

Grenel o Nobelovoj nagradi

"Tramp nominovan i zbog sporazuma Srbije i Kosova"

Specijalni izaslanik predsjednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da je šef Bijele kuće Donald Tramp još jednom nominovan za narednu Nobelovu nagradu za mir, ovaj put zbog "istorijskog sporazuma Srbije i Kosova".

"Donald Tramp je drugi put nominovan za (narednu) Nobelovu nagradu za mir zbog istorijskog sporazuma Kosova i Srbije", napisao je Grenel na Tviteru.

Grenel je u toj objavi prenio tvit poslanika demohrišćana u parlamentu Švedske Magnusa Jakobsona koji je naveo da je danas nominovao vlade SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir.

Trampov izaslanik je u poruci označio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija.

Jakobson je prethodno objavio da je nominovao tri vlade za Nobelovu nagradu za mir zbog "zajedničkog rada na postizanju mira i ekonomskog razvoja kroz sporazum o saradnji potpisan u Bijeloj kući".

"Trgovina i komunikacije su važni elementi za mir", dodao je Jakobson.

Trampa je u srijedu za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine nominovao i predstavnik desničarske norveške Partije progresa Kristijan Tibring-Jede, zbog posredovanja u uspostavljanju odnosa Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tibring-Jede je Trampa za Nobelovu nagradu predložio i 2018. godine, zbog sastanka američkog predsjednika sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom u Singapuru.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.