Aleksandar Bogdanović

Bogdanović

"Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nastavlja sa provokacijama"

Povodom najave mitropolita SPC u Crnoj Gori Amfilohija o gradnji Crkve Svete Trojice pored Biljarde na Cetinju, ministar kulture Aleksandar Bogdanović za CdM je ocijenio da, duboko gazeći stazama politike i nacionalizma, Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori nastavlja sa provokacijama.

“Ovog puta provokacija je, prije svih, nimalo slučajno upućena Cetinjanima, najavom da će u istorijskom jezgru grada početi gradnja objekta SPC, u kojem će, uz ostalo, biti pohranjene i relikvije koje toj vjerskoj zajednici uopšte i ne pripadaju. Da li se u ovoj manipulaciji skriva poruka da će Srpska pravoslavna crkva ubuduće da se bavi urbanističkim pitanjima i da gazduje državnom imovinom, apsolutno me ne interesuje”, istakao je Bogdanović.

Kako naglašava, dobro znajući, baš kao i Amfilohije, kakve bi ta ideja reakcije mogla izazvati kod građana Cetinja – “dužan sam da upozorim i njega i njegove partnere da ne uzburkavaju strasti u gradu koji je simbol i Crne Gore i njenog identiteta.”

“Danas kao ministar, a i danas i sjutra kao Cetinjanin i Crnogorac, jasno poručujem da mi to nećemo dozvoliti”, zaključuje Bogdanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.