Pogledajet prvi probni let letećeg automobila sa posadom (VIDEO)

Japanska kompanija „Skaj drajv“ izvela je 25. avgusta na Tojotinom poligonu prvi probni let letećeg automobila sa posadom.

Automobil, nazvan "SD-03", sa pilotom, poletio je i kružio terenom oko četiri minuta. 

Kako navodi kompanija, ovo je najmanje električno leteće vozilo na svijetu i zauzima prostor kao dva parkirana automobila.

Ima osam motora koji mu garantuju „sigurnost u vanrednim situacijama“.

"Izuzetno smo uzbuđeni što smo za dvije godine otkako je osnovna kompanija 'Skaj drajv' uspjeli da proizvedemo prvi leteći automobil sa posadom u Japanu. Cilj nam je komercijalizacija ovakvih letjelica“, naveo je izvršni direktor Tomohiro Fukuzava.

Iz „Skaj drajva“ najavljuju da će za tri godine ovakvi automobili postati dostupni na tržištu.

„Leteći automobili će u budućnosti postati normalan način prevoza, a cijena će im opadati kako se bude uvećavao njihov broj. Naš cilj je da do 2050. godine u prenaseljenom Tokiju možete da stignete bilo gdje za desetak minuta“, kaže Fukuzava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.