Mandić uputio izvinjenje manjinama: Najpametnije da se priključite novoj vladi
Mandić

Mandić uputio izvinjenje manjinama: Najpametnije da se priključite novoj vladi

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić pozvao je lidere DPS-a da saopšte jasno vlastite stavove o aktuelnom trenutku i prestanu da na, kako je rekao, podmukao način rade protiv većinske volje građana iskazane na izborima 30. avgusta.

"Svjedoci smo ovih dana da se DPS pritajio i sakrio u svoje udobne odaje a da je u prve redove odbrane isturio lidere manjinskih stranaka, svoje dosadašnje koalicione partnere. ", navodi Mandić koji sa žaljenjem konstatuje da su manjine prihvatile "ulogu zadnjeg stuba odbrane poslednjeg evropskog diktatora".

Izgovor za to je, navodi Mandić, da ne mogu DF-u oprostiti neke izgovorene riječi u kampanji i prethodnom političkom djelovanju.

"Đukanoviću su međutim, kada je trebalo podržati njegovu vlast, mogli oprostiti razna mučenja Bošnjaka, operaciju Lim, akciju Orlov let i brojna druga nepočinstava za koja je bio direktno odgovoran. Sigurno je sa strane DF-a bilo i prejakih riječi, ali su one izgovorene u samoodbrani jer smo u dugom vremenskom periodu trpjeli udarce sa svih strana. Čak i u toj samoodbrani politički predstavnici manjinskih naroda nam nikad nisu bili glavni protivnik u polemici već više sporedni, zato što su kao ključni saveznici DPS-a podržavali svaku akciju protiv nas. A te akcije su najčešće bile brutalne, nečovječne, mi smo hapšeni i proganjani na isti način kao i nekadašnji njihovi lideri s početka devedesetih. Nas nisu slomili, mi nismo poklekli niti pristali da služimo Milu Đukanoviću.  Na drugoj strani oni koji su odlučili da mu služe učestvovali su u brisanju naših simbola, imena našeg jezika, izbacanju sa posla naših sunarodnika a  nedavno i u napadu na našu Crkvu kroz podršku  Zakonu o slobodi vjeroispovesti", saopštio je Mandić.

Kako kaže, u tim dešavanjima smo davali izjave koje im se zamjeraju. On je uputio izvinjenje pripadnicima manjinskih naroda ukoliko su se osjetili neprijatno ili ugroženo usled nekih izjava DFovaca. Posavjetovao ih je da bi im bilo " najpametnije da se priključe novoj vladi u demontiranju jednog lošeg i već oborenog režima. " te poručio da ako aktuelni lideri manjina nisu u mogućnosti da se distanciraju od Đukanovića i rade u interesu onih koje žele da predstavljaju," će u novu izvršnu vlast pozvati nove, časne i stručne pripadnike manjinskih naroda koji će nam pomoći da zajednički izgradimo budućnost Crne Gore koja će podjednako biti dobra kako za njih tako i za nas.".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.