11 vozača uhapšeno, zbog vožnje u alkoholisanom stanju hapšenja u Bijelom Polju, Tivtu, Baru
ilustracija

Saobraćajni prekršaji

11 vozača uhapšeno, zbog vožnje u alkoholisanom stanju hapšenja u Bijelom Polju, Tivtu, Baru

Zbog počinjenih prekršaja, u proteklih 24 časa, sankcionisana su 453 vozača, saopštila je Uprava policije. Zbog najtežih prekršaja uhapšeno je njih 11.

Iz Uprave policije navode da je i pored najavljenog pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, evidentno da jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje. 

"Ono što posebno zabrinjava je, da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, 11 vozača isključeno iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.", ističu iz UP.

Naime, kontrolom lica N.K. (66) u mjestu Lješnica bjelopoljska policija je ustanovila da N.K. upravlja vozilom pod dejstvom alkohola.

"Alkotestiranjem je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu ovog lica u koncentraciji od 2,46 g/kg i on je lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.", naveli su iz policije.

U Tivtu je, u mjestu Opatovo kontrolisan I.M. (31) iz Kotora kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 g/kg. On je, takođe, lišen slobode.

Barska policija je lišila slobode R.Ć. (57) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,89 g/kg.

"Apelujemo još jednom na vozače da, naročito u danima vikenda ali i uopšte, bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju. ", poručuju iz crnogorske policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.