U ulici Meše Selimovića i bulevaru Svetog Petra Cetinjskog

Glavni grad izdvojio 110 hiljada eura za rekonstrukciju dva poligona

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa predstavnikom Ministarstva sporta i mladih, obišao je danas rekonstruisane poligone na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i u Ulici Meše Selimovića u Bloku V.

"Glavni grad je u partnerstvu sa Ministarstvom sporta i mladih  i Fudbalskim savezom Crne Gore rekonstruisao poligon u Ul. Meše Selimovića za šta je izdvojeno preko 65.000 eura. Na dijelu poligona koji se koristi za košarku urađena je nova asfaltna podloga, koja je donacija  kompanije Bemax, a nakon toga je postavljena nova tartan podloga zahvaljujući sredstvima koje je dodijelilo Ministarstvo sporta i mladih. Fudbalski savez Crne Gore obezbijedio je vještačku travu za teren za mali fudbal. Poligon na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog dobio je moderan teren za košarku i basket za šta je izdvojeno 45.000 eura. Radove na asfaltnoj podlozi u tom dijelu uradila je kompanija Bemax, dok je podloga od tartana donacija Ministarstva sporta i mladih", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Gradonačelnik Glavnog grada je tom prilikom istakao da gradske službe kontinuirano rade na poboljšanju kvaliteta života u svim djelovima grada, te da je neizostavan dio te priče sportska infrastruktura.

Tokom ove godine Glavni grad je rekonstruisao ili izgradio 15 poligona.

“Danas smo imali priliku da obiđemo rekonstruisane poligone u Bloku V  u Ulici Meše Selimovića i u dijelu grada Preko Morače, tačnije iza Alpe bara. Objekte koji su se dugo vremena nalazili u nezadovoljavajućem stanju priveli smo namjeni zahvaljujući aktivnostima naših službi, u prvom redu Agencije za stanovanje i privrednog društva Putevi, a uz pomoć Ministarstva sporta i Fudblaskog saveza Crne Gore, koji su opredijelili značajna sredstva za nabavku podloge od tartana i vještačke trave. Mi smo na ovim lokacijama dobili savremene sportske objekte koji će služiti profesionalnim sportistima, rekreativcima, mi se nadamo, i najmlađim generacijama Podgoričana. Nedavno smo obišli i kultni poligon iza zgrade Simpo koji je takođe dobio novo ruho”, kazao je Vuković.

Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti sa značajnim ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

“Ne zanemarujemo ni ruralni dio Podgorice, tu su poligoni na Barutani i na Pričelju. Ovo je aktivnost sa kojom ćemo nastaviti i u narednom periodu, jer vidimo da su reakcije naših sugrađana fantastične i prosto želimo da pogotovo mladu generaciju motivišemo da provodi što je moguće više vremena baveći se sportskim aktivnostima. Izuzetno smo zadovoljni zbog toga što je do sada u obnovu nove infrastrukture ovog tipa na teritoriji Podgorice uloženo preko 200.000 eura samo u ovoj godini i nastavićemo sa ovim aktivnostima do kraja godine”, kazao je Vuković i zahvalio se Ministarstvu sporta i mladih, Fudbalskom savezu Crne Gore i kompaniji Bemax na izdvojenim sredstvima, kao i gradskim službama na predanom radu.

“Ministarstvo sporta i mladih nastavlja sa dinamičnim razvojem sportske infrastrukture što je i bio jedan od naših glavnih ciljeva od samog početka. To smo konkretno dokazali i danas kroz ova dva projekta, od ukupnih 17 koje smo uradili u Glavnom gradu u prethodne četiri godine.”, zaključio je generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević.

"Kako bi se spriječili vandalski činovi, kakvom smo nedavno bili svjedoci u naselju Stari aerodrom, gdje su nesavjesni pojedinci otuđili sportski mobilijar, naše službe pojačale su rasvjetu na svim poligonima. Ljeti je planirano da se rasvjeta isključuje u 23.00, a zimi u 22.00 sata, s tim u vezi molimo sugrađane da poštuju kućni red odnosno pravo na odmor naših sugrađana koji žive u blizini", poručuje se u saopštenju.

Glavni grad još jednom apeluje na sve sugrađane da ne uništavaju mobilijar i javne površine, već da ih zajedno čuvamo, kako bi koristile i nama i budućim generacijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.