Neozbiljno najavljivati nova odlaganja školske godine

Reakcija Ministarstva prosvjete

Neozbiljno najavljivati nova odlaganja školske godine

Ministarstvo prosvjete nema bilo kakvih informacija o novim odlaganjima školske godine i neozbiljno je takve informacije plasirati, pa makar i kao mogućnost, i tako stvarati zabunu.

Svaka konkretna promjena, ističu iz tog resora, kad se i ako se bude desila, a trenutno naznaka za to nema, biće saopštena od strane Ministarstva.

"Takođe, očekivano je i legitimno da svaki građanin ima sopstveno mišljenje na temu organizacije školske godine. Ipak, Ministarstvo odgovara za čitav sistem koji, kako smo naveli, zajedno sa predškolcima broji preko 100 000 djece, pa se svaka odluka donosi tako da bude najbolja moguća za taj sistem. I što je najvažnije, nikad sebi nećemo dozvoliti avanturizam da idemo mimo preciznih preporuka zdravstvenih vlasti.", navodi se u saopštenju  Pr Službe Ministarstva.

U svakom slučaju,dodali su, prate situaciju zajedno da institucijama i ustanovama iz resora zdravlja:

"Razumijemo da svako ima svoje mišljenje na temu, ali isto tako vjerujemo da svoju ličnu i profesionalnu ozbiljnost pokazujemo prije svega tako što iznosimo provjerene informacije i ne unosimo zabunu.".

Podsjetimo, predsjednik podgoričkog Odbora Sindikata prosvjete Crne Gore Slobodan Savović upozorio je da ta radnička organizacija, po cijenu početka školske godine, neće dopustiti zdravstveno i finansijsko ugrožavanje prosvjetnih radnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.