Singapur: Odbila da stavi maksu, kinula u lice radnici obezbjeđenja, dobija 11 nedelja zatvora

Žena koja je namjerno kinula na članicu obezbjeđenja u jednom tržnom centru u Singapuru, tokom pandemije koronavirusa, osuđena je na 11 nedelja zatvora.

Sun Su Jen (46), iz Tajvana, kinula je na članicu službe obezbjeđenja, nakon što joj 12. aprila nisu dopustili da uđe u jedan tržni centar. 

Jen se u junu u okružnom sudu izjasnila krivom po tački optužnice za nepromišljeno postupanje.

Sudija je inače dodatno zatražio procjenu njenog mentalnog zdravlja, za slučaj da se utvrdi da je potrebno liječenje prestupnice umjesto upućivanja u zatvor.

Ipak, nije utvrđeno da Jen pati od bilo kakve mentalne bolesti.

Pripadnica obezbjeđenja tržnog centra Devika Rani Mutu Krišnan (56) morala je da obezbijedi da kupci nose maske, i da daju svoje podatke o kontaktu.

Optužena je popunila obrazac, ali joj je odbijen ulazak zbog nenanošenja maske i nije joj bilo dozvoljeno da uđe kada je pokušala da šalom pokrije lice.

Zatim je kinula u pravcu gospođe iz obezbjeđenja i precrtala upisane detalje na njenom obrascu.

Sun Su Jen je mogla da dobije kaznu do šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu u iznosu do 5.000 dolara.

Prestupnica je na kraju dobila 11 nedelja zatvora uz novčanu kaznu od 2.500 dolara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.