Drugi volonter sa neželjenim efektima vakcine: Glavobolja, mučnina, drhtavica pratile primanje lijeka
Ilustracija

Drugi volonter sa neželjenim efektima vakcine: Glavobolja, mučnina, drhtavica pratile primanje lijeka

Volonter vakcine koju razvijaju britanska kompanija "Astra zeneka" i Univerzitet Oksford, otkrio je da je pretrpio groznicu, drhtavicu, glavobolju i umor 14 sati nakon primanja vakcine protiv koronavirusa.

Volonter, koji je prvi put primio vakcinu u maju, rekao je za Dejli Mejl da se probudio oko 2 sata ujutro i da se smrzavao, ali da je imao temperaturu iznad 39 stepeni.

"Osjećao sam se nevjerovatno slabo i nisam mogao zaista da ustanem i da se krećem, pa sam uzeo paracetamol. Temperaturu sam imao i slejdećeg dana”, izjavio je volonter koji je želio da ostane anoniman, prenosi Nova.rs.

Tokom prva dva dana nakon primanja vakcine imao je i glavobolju zbog koje nije mogao da se koncentriše.

Rekao je i da su najteži simptomi nestali kada se probudio trećeg dana nakon uzimanja vakcine, ali su se neželjeni efekti nastavili.

“Nekoliko dana posle toga i dalje sam se osjećao slabo – iako simptomi nisu bili toliko jaki kao prvog dana, osjećaj je bio grozan”, dodao je on.

Volonter je u ponedeljak trebalo da primi pojačanu injekciju, ali noć prije toga je dobio mejl o otkazivanju tretmana.

Podsjetimo, "Astra zeneka" suspendovala je testiranje vakcine nakon što se jedan od volontera razbolio od tranverzilnog mijelitisa.

Pauziranja prilikom testiranja vakcine nisu neuobičajena, ali je to ipak udarac za sve one koji su očekivali da će vakcina biti gotova narednih mjeseci.

Kompanija "Astra zeneka" znaće do kraja godine da li njihova eksperimentalna vakcina štititi stanovništvo od korone, pod uslovom da se testiranja uskoro nastave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.