Vučić: Nijesam ni očekivao da povuku priznanje Kosova niti da izađu iz NATO-a
Vučić

Poželio novoj vladi u Podgorici, ko god da je formira, i Đukanoviću uspješan rad

Vučić: Nijesam ni očekivao da povuku priznanje Kosova niti da izađu iz NATO-a

Želim uspjeh i sreću novoj vladi u Podgorici, ko god da je formira - kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za Rts.

Vučić je napomenuo da je epidemija nanijela veliku štetu crnogorskoj ekonomiji.

"Želim da imamo bliže odnose", istakao je Vučić i poručio Srbima u Crnoj Gori da će uvijek biti uz njih.

Povodom najave nove koalicije da neće mijenjati politiku u pogledu evroatlantskih integracija i statusa Kosova, kaže da nije ni očekivao da povuku priznanje ili izađu iz NATO-a.

"To je njihova stvar da vode svoju politiku. Ja nijesam ni očekivao da povuku priznanje, niti da izađu iz NATO-a", rekao je Vučić.

On je kazao da vlast u Srbiji ulaže mnogo truda i energije, ali da to niko ne umije da cijeni, i dodao da je „ovako kao u Crnoj Gori mnogo lakše“.

"Ovako je mnogo lakše, ima da ih potapšu po ramenu u američkoj i njemačkoj i svakoj drugoj ambasadi", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, Srbija će se truditi da ima dobre i uređene odnose sa Crnom Gorom, trgovinske i ekonomske, kao i bolje kulturne veze.

"Želim uspjeh svima koji budu upravljali Crnom Gorom. Vidim da se nijesu odlučili da im Srbija bude prva posjeta, gdje idu u inostranstvo, već neke druge evropske zemlje. I to razumijem, njihov je to izbor. Kada budemo htjeli jedini i drugi, sretaćemo se, vjerujem, češće nego ranije", naveo je Vučić.

On je poručio Srbima u Crnoj Gori da će Srbija uvijek biti uz njih, a građanima Srbije da „razumiju da imamo jednu zemlju i da od drugih ne očekuju da će da rade za Srbiju“.

Vučić je kazao da se trudio da Srbija ima korektne odnose i prema bivšoj vlasti u Podgorici, „kad je bio ugrožen identitet našeg naroda sa zakonom o slobodi vjeroispovijesti, da nijesmo htjeli da se miješamo u partijske stvari, ali da smo se borili za identitet našeg naroda“.

„Želim i (Milu) Ðukanoviću kao predsjedniku i ljudima koji formiraju novu koaliciju dobar i uspješan rad“, poručio je Vučić.

On je dodao da Srbija želi još bliže odnose sa Crnom Gorom, „koja nam je najbliža u svakom pogledu, ako se ne računa Republika Srpska, ali ona nije država već entitet u Bosni i Hercegovini“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.