Na auto-putu

Hrvatska: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuli državljanin Crne Gore i državljanin Turske

U teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod odmorišta Ježevo u Hrvatskoj juče popodne poginulo je dvoje ljudi, jedan čovjek iz Crne Gore, a drugi iz Turske, izvijestila je zagrebačka policija koja je objavila i sve detalje nesreće jer je uviđaj trajao i danas.

Prema dosad prikupljenim podacima, zasad nepoznati vozač, vozio je kamion s prikolicom crnogorskih registracija. U jednom trenutku se prestrojavao u desnu traku te je prešao na dio trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Tu je prednjim dijelom naletio na stražnji dio prikolice koju je vukao turski kamion, kojim je upravljao zasad nepoznati vozač, prenosi 24 sata hr.

U trenutku nesreće i to teretno vozilo je bilo zaustavljeno na traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi, zbog zamjene gume na desnoj središnjoj osovini priključnog vozila.

Od siline naleta zapalila su se oba kamiona te je teretno vozilo zajedno s prikolicom odbačeno naprijed te je prednjim dijelom naletio na stražnji dio prikolice drugog turskog kamiona koji je takođe bio zaustavljen jer je pomagao vozaču prilikom zamjene gume. Tad se i taj kamion zapalio.

Od siline udara došlo je do rasipanja tereta sa sva tri teretna vozila dok je jedna rola bala papira pala na prednji dio automobila bosanskohercegovačkih registracija. Buktinja je zahvatila i stražnji dio tog automobila, a potom je na rasute materijale naletio automobil bjelovarskih registracija.

Nakon zaustavljanja i njegovo vozilo se zapalilo. Nakon kraćeg vremena požar se proširio na metalnu zaštitnu ogradu i na travnatu površinu.  

Požar su ugasili vatrogasci.
 
U nesreći su poginuli državljanin Crne Gore i državljanin Turske, a od ostalih vozača niko nije povrijeđen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.