Računarska prevara: Maloljetni Holanđanin preusmjerio sebi uplatu podgoričke firme od 10.700 eura
ilustracija

Računarska prevara: Maloljetni Holanđanin preusmjerio sebi uplatu podgoričke firme od 10.700 eura

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krvičnu prijavu protiv maloljetnog J.M. iz Holandije zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo računarska prevara.

Upravi policije je, kako je saopšteno,  vlasnica jedne firme iz Podgorice podnijela krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica, u kojoj je navela da je to lice, koristeći informacione tehnologije, presrelo njenu email komunikaciju, te na taj način izvršilo izmjene broja žiro računa na fakturi za plaćanje i tako prevarilo podnosioca prijave da uplati novac na pogrešan broj žiro računa.

Ovim krivičnim djelo nastupila je materijalna šteta u iznosu od 10.700 eura.

"Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a posredstvom Interpola, izvršili identifikaciju vlasnika žiro računa na koji je uplaćen novac u inostranstvu i utvrdili da se radi o maloljetnom J.M.Policija je aktivnosti sprovela u okviru operacije „Galaktiko“ koja ima za cilj suzbijanje računarskih prevara i prevara počinjenih uz pomoć informacionih tehnologija.", navodi se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.