Let otkazan jer dijete nije nosilo zaštitnu masku
Ilustracija

Kanada

Let otkazan jer dijete nije nosilo zaštitnu masku

Let kanadske niskotarifne aviokompanije "Westjet" od Kalgarija do Toronta otkazan je, a policija je pozvana na lice mjesta jer jedno dijete nije nosilo zaštitnu masku.

Svi putnici morali su da se iskrcaju sa leta u utorak, nakon što je on zaustavljen, prenosi BBC.

Otac djeteta Safran Čaudri kaže da je "Westjet" tražio da njegova 19-omjesečna kćerka nosi masku, ali da beba nije prestajala da plače.

S druge strane, iz kompanije navode da problem nije nastao zbog bebe, koja je premala da bi morala da nosi masku, već zbog drugog, trogodišnjeg djeteta Čaudrija.

Čaudri je za BBC rekao da je njegova najstarija kćerka, koja ima tri godine, užinala prije polijetanja, kada su im stjuardese prišle tražeći da oba djeteta nose masku.

On je naglasio da su i on i njegova supruga nosili maske.

On tvrdi da je pitao da li njegova kćeka može da završi s užinom, ali da su mu rekli da imaju "politiku nulte tolerancije" i da neće zatvoriti vrata aviona ako ona ne bude nosila masku.

Čaudri je naveo da je njegova trogodišnja kćerka ipak na kraju stavila masku, ali da je mlađa bila toliko uznemirena da je povraćala.

On tvrdi da se posada Vestdžeta ponašala agresivno i da im je rekla da pošto njihova najmlađa kćerka ne nosi masku, cijela porodica mora da napusti avion.

Čaudri je rekao da im je posada rekla da ako ne napuste avion, mogu da budu uhapšeni, optuženi i završe u zatvoru.

Kasnije je, kako je naveo, saznao da, prema kanadskoj transportnoj politici, samo djeca starija od dvije godine moraju da nose maske, tako da njegova 19-mjesečna kćerka nije morala to da učini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.