Bjelopoljac osuđen jer je vrijeđao policajce u kordonu, drugom psihijatrijsko liječenje zbog prijetnji
Bijelo Polje

Bjelopoljac osuđen jer je vrijeđao policajce u kordonu, drugom psihijatrijsko liječenje zbog prijetnji

Sud za prekršaje izrekao je Bjelopoljcu R.Lj. (30) zaštitnu mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja i posmatranja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, piše Dan.

Njemu je stavljeno na teret da je 4. avgusta, oko 9.20, na javnom mjestu u naselju Lješnica, pozvao telefonom sugrađanina E.H. i uputio mu prijetnju, što je kod njega izazvalo osjećanje ugroženosti.

“Liječenje može trajati do utvrđivanja da je prestala potreba za liječenjem, s tim što će se svakih devet mjeseci ispitati opravdanost daljeg trajanja ove mjere. Zaštitna mjera se mora sprovesti u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti kod Kotora. On je odmah upućen na liječenje”, saopšteno je iz bjelopoljskog Suda za prekršaje, prenosi Dan.

Sud za prekršaje izrekao je kaznu i M.R. (30), koji će morati da plati 500 eura zbog vrijeđanja policajaca.

Njemu je na teret stavljeno da je 24. juna, oko 20.45, na Trgu go lootočkih žrtava, u blizini zgrade Centra bezbjednosti, ometao i omalovažavao policajce koji su se nalazili u kordonu.

Kako se navodi u rješenju suda, on im je više puta povišenim tonom rekao „P…. Milove“.

Inače, ispred zgrade policije se tada okupila grupa građana koji su protestovali zbog pozivanja sveštenika na informativni razgovor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.