Irinej i Amfilohije na sastanku, pričali o duhovnom životu u Crnoj Gori
Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

U Patrijaršiji u Beogradu

Irinej i Amfilohije na sastanku, pričali o duhovnom životu u Crnoj Gori

U Patrijaršiji u Beogradu danas je održan sastanak Patrijarha srpskog Irineja, Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i Episkopa dioklijskogg. Metodija.

"Na početku sastanka Mitropolit Amfilohije je uručio Patrijarhu ikonu Svetitelja Novomučenika koja je dar poglavara Ukrajinske pravoslavne crkve Mitropolita kijevskog Onufrija koji je zamolio Mitropolita Amfilohija da je preda Patrijarhu Irineju jer on lično nije mogao doći do Beograda u februaru mjesecu kada je bio u posjeti Mitropoliji crnogorsko primorskoj", navedeno je na sajtu MCP.

mitropolit1

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Istovremeno, Mitropolit Amfilohije je uručio Patrijarhu Irineju i tri toma knjiga posvećenih Patrijarhu srpskom Gavrilu Dožiću.

Tokom razgovora Mitropolit je upoznao Patrijarha o duhovnom stanju sveštenstva, monaštva i naroda na prostorima Mitropolije crnogorsko-primorske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.