Spašene dvije osobe kod plaže u Buljarici
Foto: Uprava pomorske sigurnosti

Akcija spašavanja Uprave pomorske sigurnosti

Spašene dvije osobe kod plaže u Buljarici

Zahvaljujući brzoj, koordiniranoj akciji pripadnika Uprave pomorske sigurnosti, spasilački čamac SAR-5 odvezao je na sigurno dvije osobe koje su juče, popodnevnim satima, usljed jakog zapadnog vjetra bile "zarobljene“ na plaži u Buljarici.

"Pomorsko-operativni centar je u 18 sati primio poziv od zakupaca plaže da se na istočnom dijelu, koje je izrazito kamenito, nalaze dvije osobe. Spasilački tim - Jasmin Koković, Ekrem Zaganjori, Muhamed Hodžić su za nepunih 30 minuta čamcem stigli do ugoženih osoba, kojima jak vjetar i talasi nijesu dozvoljavali da dođu na sigurni dio plaže, u mirnije vode", kazao je za portal Bar-info pomoćnik direktora za sigurnost plovidbe u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanje lukama Žarko Lukšić.

ups

Foto: Uprava pomorske sigurnosti

On je sa zadovoljstvom istakao da je spasilačka ekipa akciju izvela rutinski, u rekordnom roku, te da su kupači transportovani do obale na plaži Buljarica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.