Evakuacija hiljade domova kod Atine zbog velikog nekontrolisanog požara

Najveći od 71 koji su izbili širom Grčke

Evakuacija hiljade domova kod Atine zbog velikog nekontrolisanog požara

Grčke vlasti su u srijedu naredile evakuaciju hiljada domova blizu Atine zbog velikog nekontrolisanog požara koji je uništavao zgrade dok je jak vjetar otežavao napore na obuzdavanju vatre.

Nije bilo izvještaja o povređenima u požaru blizu grada Kerateja, jugoistočno od Atine, koji je do srede uveče splasnuo, a aktivno je ostalo nekoliko manjih požara, saopštila je vatrogasna služba.

To je bio najrazorniji od 71 požara koji su od sinoć izbili u različitim dijelovima Grčke.

Obližnja mjesta Anavisos i Palija Fokea i neka manja naselja u toj oblasti evakuisana su iz predostrožnosti dok se požar kretao ka njima.

Vlasti su obezbijedile detaljne rute za bijeg putem, a mnogi evakuisani građani privremeno su smješteni u lokalne hotele.

Vlasti su navele da nemaju podatke koliko zgrada je požar kod Kerateje uništio.

U gašenju požara učestvovalo je oko 180 vatrogasaca.

Požari u Grčkoj su česti tokom ljeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.