Ponovo restriktivne mjere zbog naglog povećanja broja zaraženih
Ilustracija

Engleska

Ponovo restriktivne mjere zbog naglog povećanja broja zaraženih

U Engleskoj će od ponedjeljka biti zabranjena društvena okupljanja više od šest osoba zbog naglog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Prema navodima britanske vlade, izmjenom zakona zabraniće se veća grupna okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Međutim, zabrana se neće primjenjivati u školama, na radnim mjestima, za vjenčanja, sahrane i organizovane timske sportove, koji se smatraju bezbjednim od koronavirusa, prenosi BBC.

Britanska vlada saopštila je da su nova ograničenja potrebna nakon što je broj zaraženih na dnevnom nivou dostigao skoro 3.000 u nedjelju.

Ministar zdravlja Met Henkok izjavio je danas da će nova ograničenja društvenih okupljanja ostati na snazi "u doglednoj budućnosti", dodaje AP.

On je dodao da se nada da će nova pravila, zajedno sa akcijama na lokalnom nivou koje se preduzimaju u brojnim gradovima i regionima, preokrenuti situaciju prije Božića.

Osobama koje krše pravila preti kazna u iznosu od 130 dolara za prvi prekršaj, a mogu biti kažnjene i sa do više od 4.000 dolara.

Policija do sada nije imala ovlašćenja da prekine okupljanja u kojima ne učestvuje više od 30 osoba.

Škotska, Vels i Sjeverna Irska za sada nisu uvele nikakva ograničenja.

U Velikoj Britaniji koronavirusom zaraženo je 35.560 osoba, dok je njih 41.586 preminulo od posljedica ove infekcije, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.