Susret Stoltenberga i Hotija u Briselu: Mandat KFOR-a ostaje nepromijenjen
Foto: Anadolija

Susret Stoltenberga i Hotija u Briselu: Mandat KFOR-a ostaje nepromijenjen

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg je, tokom sastanka s premijerom Kosova, Avdulahom Hotijem, u sjedištu NATO-a u Briselu izjavio da mandat KFOR-a ostaje nepromijenjen i da razmatraju mogućnost za podršku Kosovu u suzbijanju pandemije.

Stoltenberg je pozdravio najnoviju rundu razgovora Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU, u ponedeljak u Briselu, ističući da je dijalog jedini način za postizanje trajnog političkog rešenja na Zapadnom Balkanu.

Oni su razgovarali i o dokumentu potpisanom prošle nedelje u Vašingtonu o "ekonomskoj normalizaciji" odnosa Srbije i Kosova, navodi se u saopštenju NATO-a. U saopštenju Vlade Kosova se kaže da su Hoti i Stoltenberg razgovarali o političkom i bezbjednosnim kretanjima na Kosovu, prenosi Beta.

Premijer je istakao posvećenost izgradnji evroatlantske budućnosti s ciljem da Kosovo što prije postane član NATO-a.

Hoti je je izrazio zahvalnost za misiju KFOR-a, ističući da je prisustvo NATO/KFOR-a od posebnog značaja za jačanje mira i stabilnosti. Zahvalio je i za pomoć KFOR-a Kosovu tokom pandemije i pozvao Stoltenberga u posjetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.