Fudbaleri Crne Gore savladali Luksemburg u gostima
Foto: FSCG

Sa penala u 93. minutu

Fudbaleri Crne Gore savladali Luksemburg u gostima

Fudbaleri Crne Gore savladali su Luksemburg u gostima 1:0 u drugom kolu grupe 1, C Lige nacija. Odlučujući gol postigao je Bećiraj sa penala u 93. minutu! Penal je prethodno iznudio Sead Hakšabanović.

Crna Gora je dugo strahovala za poraz u Luksemburgu, ali je na kraju osvojila tri velika boda. 

Bio je to njegov prvi pogodak u nacionalnom timu od 1. septembra 2017.

Selekcija Faruka Hadžibegića upisala je drugu pobjedu u grupi C1, nakon što je u subotu bila bolja na gostovanju Kipru - 2:0.

Izabranici selektora Faruka Hadžibegića u većem dijelu meča bili su u podređenom položaju, a sigurnog poraza spasio ih je golman Milan Mijatović

U 45. minutu Žerson Rodrigeš pogodio je stativu, a odbijenu loptu sa sedam-osam metara, Kristofer Martin poslao je preko gola.

Rodrigeš je dva minuta kasnije bio u šansi, ali je Mijatović odbranio, dok je u nastavku napada Olivije Til za malo bio neprecizan.

Mijatović je odlično intervenisao i nakon šuta Danela Sinanija u 58. minutu.

Isti igrač, desetak minuta kasnije, bio je u šansi, ali je Mijatović ponovo bio uspješniji.

Istakao se i u šansi Bareiro Martinsa, koji je glavom pokušao da ga savlada.

Crna Gora je u prvom pokluvremenu imala više pokušaja, dok je u nastavku potpuno zakazala.

U petom minutu Dino Islamović je pokušao, nakon velike greške golmana Entonija Morisa, ali nije uspio da ga savlada.

Islamović je još dva puta bio šansi, kao i Aleksandar Bojelević, ali je Moris ostao ne savladan.

U sudijskoj nadoknadi Moris je srušio Seada Hakšabanovića i skrivio jedanaesterac, koji je Bećiraj iskoristio i donio pobjedu.

Sastavi:

Luksemburg: Moris – Jans, Selimović, Žerson, Karlson – V. Til, Martins, Bareiro Martins, Sinani – O. Til, Rodrigez.

Crna Gora: Mijatović – Marušić, Savić, Vujačić, Raspopović – Vukčević, Kosović – Boljević (Janković 71,), Jovetić (Bakić 62'), Hakšabanović – Islamović (Bećiraj 75').

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.