Stanišić i Turković, ffoto: mvp.gov.ba

Stanišić i Turković

"Crna Gora nastaviće da pomaže i daje podršku BiH u procesu evropskih i evroatlantskih integracija"

Crnogorski ambasador u Bosni i Hercegovini Obrad Stanišić, na sastanku sa ministarkom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, istakao je na važnost nastavka aktivnosti na saobraćajnom povezivanju Bosne i Hercegovine i Crne Gore, modernizaciji puta Sarajevo - Šćepan Polјe - Podgorica, te uvođenju aviolinije između Sarajeva i Podgorice.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministarka vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila u posjetu ambasadora Crne Gore Obrada Stanišića, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Turković je tokom posjete Stanišića ocijenila da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju prijateljske i dobrosusjedske odnose, bez otvorenih pitanja, te da takva saradnja može biti dobar primjer u regionu.

Stanišić je naglasio da Bosna i Hercegovina u Crnoj Gori ima iskrenog prijatelja, najavivši da će Crna Gora nastaviti da pomaže i daje podršku Bosni i Hercegovini u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Stanišić je uvjeren da će Crna Gora biti sljedeća članica Evropske unije. Tokom susreta upoznao je ministarku BiH sa aktualnom političkom situacijom i izbornim procesom u Crnoj Gori.

Turković je izrazila nadu da će institucije u Crnoj Gori poduzeti sve mjere i učiniti maksimalne napore na smirivanju tenzija u zemlji, nakon održanih parlamentarnih izbora.

Sagovornici su naglasili da obje zemlje dijele vanjskopolitičke prioritete u pogledu članstva u EU i jačanja regionalne saradnje koje će, u konačnom, doprinijeti trajnoj stabilnosti i napretku regije.

Turković je naglasila da između dvije zemlje postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa, posebno kada je riječ o putnoj infrastrukturi.

Crnogorski ambasador je podsjetio na važnost nastavka aktivnosti na saobraćajnom povezivanju Bosne i Hercegovine i Crne Gore, modernizaciji puta Sarajevo - Šćepan Polјe - Podgorica, te uvođenju aviolinije između Sarajeva i Podgorice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.