Požar u Ulcinju pod kontrolom, najviše požara na otvorenom bilo u Podgorici i Cetinju
Foto: Pobjeda

Požar u Ulcinju pod kontrolom, najviše požara na otvorenom bilo u Podgorici i Cetinju

Prethodnih dana najviše je požara na otvorenom prostoru bilo u Podgorici i Cetinju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iako je, ističu iz MUPa, kalendarski gledano, požarna sezona pri kraju, vatrogasci - spasioci ovih dana u centralnom i južnom dijelu zemlje imaju više intervencija.

Razlog tome su, navode, povoljni meteorološki uslovi za razvoj požara, i najvjerovatnije neodgovorni pojedinci, koji paleći vatru na otvorenom izazivaju požare i na taj način ugrožavaju šume i šumsko zemljište.

"Danas poslijepodne je izbio veliki požar na lokalitetu Ana Malit, Maslinadi prema Valdanosu, u opštini Ulcinj, gdje gore masline, a u pomoć ulcinjskim vatrogascima pristigla su tri aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a. Sitacija je trenutno pod kontrolom", kazali su iz MUP-a.

Kako je prenio Ul info, izgorjelo je nekoliko desetina stabala stoljetnih maslina u ulcinjskoj Maslinadi.

Požar je izbio u srcu Maslinade, iznad Begove česme, nešto poslije podneva. Uzrok još nije poznat.

Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da budu odgovorni i da, poštujući preporuke nadležnih službi i organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru, završimo ovu požarnu sezonu sa što manjim posljedicama i štetom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.