Hrvatska: U posljednja 24 časa dvije osobe preminule od kovida
Ilustracija

Još 204 slučaja zaraze

Hrvatska: U posljednja 24 časa dvije osobe preminule od kovida

Hrvatski krizni štab objavio novo stanje u vezi koronavirusa u toj zemlji. U posljednja 24 sata zabilježena su 204 nova slučaja.

Prema najnovijim podacima, koje je prenio portal Index.hr, u Hrvatskoj je sada 2.529 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije osobe su preminule.

Među oboljelima 303 pacijenta je bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta.

Od 25. februara, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno je registrovano 12.285 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 203 preminulo, a 9.553 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8.608 osoba.

Do danas je ukupno testirano 196.966 osoba, od toga 3.813 u posljednja 24 sata, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.