Lazović: Još u junu sam se dogovorio sa Simovićem da od 1. septembra neću biti na čelu Kriznog štaba
Ranko Lazović

Lazović: Još u junu sam se dogovorio sa Simovićem da od 1. septembra neću biti na čelu Kriznog štaba

Šef Kriznog medicinskog štaba Nacionalnog koordinacionog tijela prof. dr Ranko Lazović podnio je ostavku na tu funkciju, a za Pobjedu je pojasnio da je još u junu dogovorio sa prvim čovjekom NKT-a Milutinom Simovićem da od 1. septembra ne bude u ovom štabu zbog obaveza koje ima na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, gdje je redovni profesor, kao i na odsjeku za Stomatologiju, a razlog povlačenja su i obaveze u Kliničkom centru Crne Gore, gdje radi najsloženije operacije malignih bolesnika.

"Osim predavanja na dva fakulteta i dva ispitna roka, u Kliničkom centru uobičajeno imamo veliki priliv pacijenata najsloženije patologije malignih bolesti u septembru i oktobru. Priliv tih bolesnika je bio veliki i minulih godina, pa očekivano i u ovoj, kao i u martu i aprilu", objasnio je Lazović.

On podsjeća da je upravo za uspješne hirurške zahvate u ovoj oblasti dobio i Trinaestojulsku nagradu za 2019. godinu.

"Iz Kriznog medicinskog štaba povlačim se da bih na adekvatan način odgovorio zadacima zbrinjavanja pacijenata i obavezama na Medicinskom fakultetu i Stomatologiji Univerziteta Crne Gore", precizirao je on.

Istakao je da njegovo povlačenje iz Kriznog štaba apsolutno ne treba povezivati sa dešavanjima vezanim za izbore.

"Razlog više da to nema veze sa tim je i činjenica da sam 2016. godine podnio ostavku na mjesto direktora Kliničkog centra Crne Gore kada je partija kojoj pripadam – Demokratska partija socijalista odnijela ubjedljivu pobjedu. Napominjem i da sam član Glavnog odbora DPS-a što i ostajem", zaključio je profesor Lazović uz poruku da sve drugo što se pokušava povezati sa njegovom odlukom i „sve zle glasine su najobičnije špekulacije“ što ne želi da komentariše.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.