Održan sastanak BS-a i Demokrata: Nastaviti dosadašnju dobru saradnju i u narednom periodu
Sa sastanka

"BS za manjinsku vladu, koju bi predvodile Demokrate, uz učešće koalicije “Crno na bijelo” i manjinske partije"

Održan sastanak BS-a i Demokrata: Nastaviti dosadašnju dobru saradnju i u narednom periodu

Bošnjačka stranka i Demokratska Crna Gora imaju dobru saradnju, koju će obije partije unaprijediti kroz jačanje odnosa i nastavak trasiranja evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore, saopšteno je nakon sastanka ove dvije partije.

Rukovodstva Bošnjačke stranke i Demokratske Crne Gore razgovarali su danas u Podgorici o aktuelnim političkim dešavanjima.

EhUfZMXsAIPCx

Na sastanku je istaknuto da je zajednički prioritet obije partije stabilnost društva, ubrzanje reformi i nastavak spoljnopolitičkog puta Crne Gore.

Demokrate su istakle da se moraju uvažiti rezultati izbora, koji jasno ukazuju da se treba formirati većinska Vlada tri pobjedničke liste, koja ima pun legitimitet tih izbora, uz želju i potrebu da tu Vladu čine i manjinske partije bez kojih nema potpunog pomirenja.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da se BS zalaže za manjinsku vladu, koju bi predvodile Demokrate, uz učešće koalicije “Crno na bijelo” i manjinskih partija.

"Učesnici sastanka saglasni su da će se saradnja ova dva politička subjekta nastaviti i u budućem periodu, bez obzira na buduće pozicioniranje Bošnjačke stranke. Prozapadni i proevrpski put Crne Gore i jačanje vladavine prava ostaju prioritet i u narednom periodu", saopšteno je iz BS.

Sastanku su u ime Bošnjačke stranke prisustvovali predsjednik Rafet Husović, potpredsjednici Osman Nurković i Kemal Purišić i politički direktor Suljo Mustafić. Delegaciju Demokrata činili su predsjednik Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i potpredsjednica Zdenka Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.