Kuvane kifle - mekani zalogaj koji se pamti
ilustracija

Kuvane kifle - mekani zalogaj koji se pamti

Mekano pecivo koje će oduševiti vaše ukućane.

Sastojci:

- 600 g brašna

- 200 ml mlakog mlijeka

- 200 ml tople vode

- 3 kašikice suvog kvasca

- 1 kašičica šećera

- 2 kašičice soli

- 70 g margarina ili putera

Priprema:

U brašno dodati nadošli kvasac sa šećerom u mlijeku. dodati so, otopljeni margarin i dvije kašike ulja i toplu vodu. Umijesiti testo i pokriti. Ostaviti da nadođe oko 15 minuta.  

Poslije 15 minuta, nadošlo tijesto premjesiti na malo brašna, pa ponovo vratiti u činiju i ostaviti da naraste duplo.

Naraslo tijesto izručiti na pobrašnjenu podlogu i podijeliti na 12 djelova. Svaku lopticu premesiti na brašnu. Ostaviti da odstoje oko pet minuta.

Loptice što tanje razvući na malo brašna, pa zarolati. Prekriti ih krpom i ostaviti ih tako do kuvanja.

U šerpu staviti litar vode i jednu kašičicu šećera i sačekati da provri. Zatim u vodu stavljati kifle, svaku po 10 sekundi.

Posle 10 sekundi svaku kiflu vaditi i ređati u pleh obložen pek papirom. Uključiti rernu na 200 stepeni i peći kifle oko 20 minuta, dok blago ne porumene.

Gotove kifle premazati sa malo ulja i posoliti.

Prijatno!

Izvor:Coolinarka

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.