800.000 eura Crnoj Gori od Japana za nabavku medicinske opreme na sjeveru zemlje
Tarzan Milošević

Milošević i Marujama razmijenili note o donaciji

800.000 eura Crnoj Gori od Japana za nabavku medicinske opreme na sjeveru zemlje

Ambasador Crne Gore u Republici Srbiji Tarzan Milošević i ambasador Japana u Crnoj Gori Đunići Marujama razmijenili su danas note o japanskoj donaciji 800.000 eura sa ciljem jačanja zdravstvenog sistema zemlje u borbi protiv zaraznih bolesti, uključujući COVID-19, kroz nabavku medicinske opreme.

dd831x556

Đunići Marujama

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova ova donacija će opštim bolnicama u sjevernim opštinama obezbijediti prenosive ultrazvučne skenere, centralne monitore, kao i drugu medicinsku opremu, čime će biti ojačan zdravstveni sistem Crne Gore u borbi sa zaraznim bolestima.

"Imajući u vidu činjenicu da je COVID-19 postao globalno pitanje, za međunarodnu zajednicu je od presudnog značaja da uloži zajedničke napore i blisko sarađuje u rješavanju ovog izazova. Ova donacija predstavlja još jednu potvrdu dobrih i prijateljskih odnosa naroda Crne Gore i Japana", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.