Savić: Pokazali smo pravo lice reprezentacije
Foto: FSCG

Fudbaler Atletika ukazao na hendikep zato što ekipa nije na okupu

Savić: Pokazali smo pravo lice reprezentacije

Trijumf nakon gotovo dvije godine, našeg najboljeg fudbalskog tima u zvaničnim susretima. Nakon dugog očajavanje i patnje, rezultat sa Kipra je posebno vrijedan, posebno, jer je stigao kao plod zrele, konkretne igre, igra koja raduje i obećava nove uzlete.

“Lijep je osjećaj pobijediti u prvoj utakmici u Ligi Nacija. Znamo koliko je bitno da krenemo pobjedom u ovoj grupi i to je vjetar u leđa za sve naredne utakmice. Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu, kontrolisali smo meč i konačno smo pokazali pravo lice naše reprezentacije”, kazao je Stefan Savić reprezentativac Crne Gore i fudbaler Atletika iz Madrida.

Na konstataciju da reprezentacija opet nije bilo kompletna, Savić kaže da je to hendikep koji znatno otežava posao.

"Opet su nedostajali neki igrači, kao što su Vešović, Tomašević, Simić, Mugoša i to nam je otežalo posao. Ali, momci koji su odigrali, potrudili su se da to odrade kvalitetno kako se ne bi osjetio njihov izostanak. Lijepo je vratiti se u nacionalni tim, povrede su iza Stevana i mene, a svi znaju koliko volimo da igramo za zemlju, za našu reprezentaciju. Osjetilo se to juče na terenu i zaista smo zadovoljni kako je sve izgledalo u Nikoziji”, poručuje Savić u intervjuu za Novu M.

Igra reprezentacije je iznenadila sve, prevashodno zbog minimalnog broja grešaka i bez nervoze. što je kako kaže Savić doprinijelo tome da kontrolišu meč.

"Osjećali smo se veoma dobro na terenu, kontrolisali smo meč i znali smo da je bilo samo pitanja vremena kada ćemo 'otvoriti' Kiprane. Desio se taj Stevanov gol i zaista, poslije je bilo sve lakše. Imali smo u poluvremenu šansu Bećiraja i Hakšabanovića, nijesu nam ni svirali jedanaesterac, ali, na poluvremenu smo se dogovorili da nastavimo sa strpljivom igrom, jer smo znali da ćemo stvoriti još izglednih prilika. Zadržali smo koncentraciju, pogotovo u odbrani da ne primimo gol, i znali smo da ćemo ih sa našim ofanzivnim potencijalom ugroziti”, pojašnjava Savić, i dodaje da ih čeka samo predah pa onda put u Luksemburg na novu utakmicu.

"Vratili smo se na jedan dan i putujemo za Luksemburg. Nema dovoljno vremena za oporavak, ali šta je – tu je, kako nama, tako i njima. Očekuje se teška utakmica, svi misle da Luksemburg nije toliko kvalitetna ekipa, naprotiv, pokazali su to sada pobijedivši Azerbejdžan u gostima. Tu zaista ima par kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima, mogao sam da zapazim da neki igrači nastupaju za Dinamo Kijev, Jang Bojs. Sigurno je da se ne radi o naivnoj ekipi, već da imaju kvalitet i biće možda i teža utakmica nego što je bila na Kipru”", uzdržan je Savić.

Fudbaler Ateltika kaže da im prija uzbuđenje oko reprezentacije, i da moraju nastaviti jakim tempom da brane boje nacionalnog dresa.

"Svi znamo da sve zavisi od nas, od naših rezultata. Kada krenemo da pobjeđujemo, sigurno će javnost u Crnoj Gori i svi oko reprezentacije imati veći entuzijazam. Mi smo fudbalska zemlja, mnogo volimo fudbal i samo je bilo pitanje vremena kada ćemo krenuti da pravimo dobre rezultate, jer znamo da imamo potencijal. Posljednjih godina imali smo pehova, nijesmo mogli da se sastavimo – Stevan i ja smo odigrali zajedno utakmicu poslije sigurno više od dvije godine i to se osjeća. Poruka javnosti u Crnoj Gori je da vjeruje u nas, da ne gubi povjerenje i treba da znaju da uvijek dajemo maksimum i kada smo spremni sigurno ćemo im donijeti mnogo radosti”, poručio je Savić u razgovoru za Novu M.

Naša reprezentacija sledeću utakmicu igra u utorak u 20.45h kada gostuje ekipi Luksemburga.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.