Patriotski skup u PG okupio oko 50.000 građana:
Foto: Kodex

"Da su oni svoju pobjedu slavili sa barjacima koje vi noćas držite u rukama, mi se ovdje noćas ne bi okupljali"

Patriotski skup u PG okupio oko 50.000 građana:"Ne damo državu", "Nije ovo Srbija"(VIDEO)(FOTO)

Oko 50.000 građana iz cijele Crne Gore okupilo se večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici gdje je u 19 časova počeo kako su ga organizatori nazvali, građanski i patriotski skup za odbranu nezavisne građanske Crne Gore. Skup je prošao bez incidenata.

Prethodno su u Podgoricu stigle kolone automobila iz više crnogorskih opština.

Građani uz zvuke pjesama obučeni većinom u crvene majice,uzvikuju "Ne damo državu", "Nije ovo Srbija"...

Predrag Vušurović u svom obraćanju prisutnima je poručio "da treba pokazati da smo dostojni predaka".

"Mnogo je nas kojima ničija zajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila. Nekako mi nikako ne ličite na đavolji nakot i nikako među vama ne prepoznajem ničije ljude. Naša je vjera ona koju večeras dajemo da pod ovim zlatnim orlovima niti moze biti žica, niti crnih ptica, a kamoli Srebrenica. Pobjedila je naša partija, ona jedina Crna Gora. Crnu Goru mogu poraziti samo licčni proračuni i obračuni", rekao je Vušurović.

Nemanja Batrićević, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka, rekao je da se nisu okupili u ime nijedne partije, te da ne osporavaju ničiju pobjedu.

"Da su oni svoju pobjedu slavili sa barjacima koje vi noćas držite u rukama, mi se ovdje noćas ne bi okupljali. Okupili smo se da jasno poručimo da se pred našim očima ne može paliti sveti crnogorski barjak i očekivati da ćemo ćutati. Mi ne ljubimo lance. Tu smo da se pogledamo u oči i obećamo jedni drugima da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Nisu im dali naši đedovi da vladaju Crnom Gorom 1941. nećemo ni mi 2020.. Potonja je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčevići, Filipe Adžiću. Predate li Crnu Goru četnicčkim vojvodama o vama će se zboriti onako kako se danas zbori o Marku Dakoviću i Andriji Radoviću", rekao je Batrićević.

Intoniranjem crnogorske himne i bakljadom skup je nakon nešto više od sat vremena završen.

 

Na skupu nije bilo političkih parola, a vijorile su se državne zastave Crne Gore, krstaš barjaci.

Nešto prije početka ovog događaja na Tviteru se oglasio i premijer Duško Marković gdje je poručio:  "Da je vječna Crna Gora". 
 

Skup je, kako je navedeno, organizovala grupa crnogorskih patriotskih organizacija.

Policija nije saopštila da li je skup odobren, te ko su patriotske organizacije koje stoje iza njega.


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.