Jedna osoba ubijena, sedam ranjeno u napadima nožem u Birmingemu
Foto: Rojters

Jedna osoba ubijena, sedam ranjeno u napadima nožem u Birmingemu

Jedna osoba je ubijena, a sedmoro ranjeno, u napadima nožem rano jutros u Birmingemu, saopštila je britanska policija. Policija je navela da traga za osumnjičenim zbog, kako se čini, nasumičnih napada.

Kako je saopštila policija Zapadnog Midlandsa, još se istražuje motiv, ali da "uopšte ne postoje nikakve naznake da je napad povezan sa terorizmom". 

Policija Zapadnog Midlandsa je saopštila da su primili poziv nešto posle ponoći zbog napada nožem u Birmingemu, a ubrzo posle toga je prijavljeno još nekoliko napada u tom području. Policija vjeruje da su napadi povezani i da je pokrenula istragu. 

Dvoje od sedmoro povrijeđenih, muškarac i žena, su u kritičnom stanju i oni su hospitalizovani. Petoro je zadobilo je "relativno lakše" povrede, naveli su policijski zvaničnici. 

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab rekao je da je to vrlo ozbiljan incident.

"Naše misli i molitve su sa žrtvama i njihovim porodicama." 

Gradonačelnik Zapadnog Midlandsa Endi Strit pozvao je ljude "da ne nagađaju o incidentu" i da "ostanu mirni, ali budni''.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.