O'Brajan: Kina ima najveći plan uplitanja u američke izbore i u tome igra najaktivniju ulogu
Robert O'Brian

O'Brajan: Kina ima najveći plan uplitanja u američke izbore i u tome igra najaktivniju ulogu

Od svih zemalja koje se pokušavaju uplitati u američke izbore Kina ima najveći program i u tome igra najaktivniju ulogu, rekao je američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert O Brajan.

„Znamo da Kinezi igraju najaktiviniju ulogu“, rekao je O'Brajan novinarima na brifingu.

Američke obavještajne službe otkrile su da je Rusija vodila cyber kampanju kako bi ishod izbora 2016. okrenula u korist republikanca Donalda Trampa, a bilo je i izvještaja da bi hakeri mogli pokušati uticati i na predsjedničke izbore 2020. godine,  prenosi Hina pozivajući se na Rojters.

Moskva je opovrgnula bilo kakvo upletanje u izbore 2016.

„Vrlo smo jasno poručili Kinezima, Rusima, Irancima i drugima, koji nisu javno otkriveni, da će se svako... ko pokuša uticati na američke izbore, morati suočiti s teškim posljedicama", rekao je O'Brajan koji je u avgustu rekao da su je SAD otkrio da kineski hakeri napadaju američku izbornu infrastrukturu.

Kina je ustrajno opovrgavala tvrdnje američke vlade da hakuje američke firme, političare ili vladine agencije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.