DPS će bezuslovno podržati svaku vladu koja ostvaruje nacionalne interese Crne Gore

I dalje ubjedljivo najjača politička snaga u CG, izborni rezultat neuspjeh

DPS će bezuslovno podržati svaku vladu koja ostvaruje nacionalne interese Crne Gore

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na juče održanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrao je rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

Glavni odbor je konstatovano da svi u Crnoj Gori imamo razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan, i da je DPS, "kao što toj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji".

"Ocijenjeno je da je Demokratska partija socijalista i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori. Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh.

Uprkos tome, naša partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrijednosti koje smo ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje.", saopšteno je nakon sjednice.

Kao vodeća državotvorna partija, DPS je, naglašava se, spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore, zaključeno je na sjednici Glavnog odbora.

Zaključeno je, kako je saopšteno, takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mjesnih odbora, koja će biti razmotrena od strane nadležnih organa partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.