Pita gužvara sa sirom
Ilustracija

Pita gužvara sa sirom

Gužvana i ukusna...

Sastojci:

250 gr kora za pitu (može i više, ali ljepše je sa manje)

dvije kašike pune domaćeg kravljeg sira (može i više ako volite)

dva jaja

1 dl ulja

2,5 dl mlijeka

soli po ukusu

jedan prašak za pecivo.

Priprema:

1. Sve sastojke za fil dobro promiješajte. Podmažite pleh (srednje veličine pleh-đuveč) uljem i obložite ga sa jednom cijelom korom, tako da krajevi kore budu van pleha, malo poprskajte fil po kori i počnite da ređate. Svaku koru prepolovite na pola, gužvajte u ruci, umočite u fil i ređajte u tepsiju.

2. Kada je tepsija ispunjena (ne treba sabijati previše izgužvane kore i ne treba cijediti fil sa kora) tada ivice donje kore koje su bile van tepsije preklopite preko izgužvanih kora i premažete preostalim filom. Uzeti još jednu koru i njome prekrijte cijelu pitu. Poslednju koru poprskajte vodom i pecite u zagrijanoj rerni na 200C oko 25 minuta, dok ne porumeni. Pečenu premažite sa malo ulja...  

3. Pitu služite uz jogurt ili kisjelo mlijeko

Prijatno!

 

Coolinarka 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.