Prvi putnici vozom krenuli iz Beograda u svoje kuće na moru
Foto: Tanjug

Prvi putnici vozom krenuli iz Beograda u svoje kuće na moru

Polaskom noćnog voza iz stanice Topčider u četvrtak uveče ponovo je uspostavljen međunarodni željeznički saobraćaj na relaciji Bar - Beograd - Bar, koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice Crne Gore sa Srbijom, usljed pandemije koronavirusa.

Svi kapaciteti kušet kola u ovom vozu su popunjeni u skladu s propisanim mjerama za sprječavanje širenja kovida 19, dok su kapaciteti u sjedećem dijelu popunjeni 10 odsto takođe u skladu sa mjerama,prenosi Tanjug.

Propisano je da u kušet kolima, sa šest kreveta, mogu da se smještaju putnici na tri ležaja - donji lijevi, srednji desni i gornji lijevi, a uloliko putuje porodica sa djecom dozvoljeno je da budu zajedno u kušet kolima.

U vozu su obezbijeđena dezinfekciona sredstva, a putnici su obavezni da nose maske.

U izjavama za Tanjug prvi putnici za Bar sinoć su rekli da "idu što na odmor, što u svoje kuće na moru".

Za sada će saobraćati samo noćni voz, koji iz beogradske stanice Topčider polazi u 21.10.

Voz iz stanice Bar polazi u 19 sati, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Beograd u 6.12.

Uvođenje dnevnog voza zavisiće od potražnje i interesovanja putnika, saopštile su ranije danas Željeznice Crne Gore.

Noćni voz će imati kola sa mjestima za sjedanje, kušet, spavaća kola i kola za prevoz praćenih automobila.

U skladu s preporukama, putnici u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju određenih mjera za sprečavnje širenja zaraze koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.