Nuhodžić posjetio Pljevlja: Radimo na otkrivanju počinioca, odgovornost na onima koji podržavaju nacionalističke parole
Mevludin Nuhodžić

"Zajednički suživot najveća svetinja"

Nuhodžić posjetio Pljevlja: Radimo na otkrivanju počinioca, odgovornost na onima koji podržavaju nacionalističke parole

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, posjetio je Pljevlja i poručio građanima da policija radi na otkrivanju svih činioca koji žele da izazovu nemire u gradu.

"Ovdje sam da poručim našim građanima da ozbiljno radimo na istragama i da ćemo upotrijebiti sva zakonska sredstva da pronađemo počinioce gnusnih krivičnih djela koja udaraju na temelje Crne Gore", poručio je Nuhodžić.

Kazao je da na onima koji se zalažu za podizanje spomenika fašistima, na onima koji uzvikuju nacionalističke parole, pjevaju nacionalističke pjesme i bodre druge da to čine, leži najveća odgovornost za ova događanja, jer stvaraju atmosferu za ovo.

"To je uzročno-posljedična veza, koja se ne može ignorisati ni prikriti neargumentovanim tvrdnjama o navodnim djelima tajne policije. Napadi na svakog građanina po osnovu nacije i vjere su napadi na multinacionalni i multivjerski sklad, što je najveće bogatstvo koje ima Crna Gora i po čemu je prepoznatljiva u regionu i šire", naveo je Nuhodžić.

Kazao je da nikome ne smije biti dozvoljeno da ruši ono što je vjekovima građeno, ni da osujeti multietnički sklad, niti da pokoleba povjerenje manjinskih naroda u državu.

"Crna Gora je znala izaći na kraj sa ovakvim pojavama, i država je danas jača i snažnija od svih koji žele da naruše koncept građanske države", dodao je Nuhodžić.

Poručio je da je Crna Gora naša zajednička kuća iz koje se niko neće iseliti.

"Danas u Pljevljima poručujem da ćemo sačuvait mir, sigurnost i bezbijednost svakog građanina i građanke bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost", poručio je Nuhodžić i pozvao na mir i slogu, i dodao da svi treba da budemo tolerantni, da poštuju jedni druge, jer kako je istakao razlike ne smiju da budu usud zajedničkog života, već najsvetiji i najveći ideal koji treba da se njeguje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.