Policija da obezbjedi i skupove i zaštiti bezbjednost i imovinu onih koji ne učestvuju na skupovima
Institut alternativa

Institut alternativa poručio

Policija da obezbjedi i skupove i zaštiti bezbjednost i imovinu onih koji ne učestvuju na skupovima

Uprava policije je dužna da javnosti pruži pravovremene informacije i vjerodostojna uvjeravanja da će svi skupovi koji se organizuju, bez obzira da li su prijavljeni ili nisu, biti organizovani na način koji će svima omogućiti da se osjećaju spokojno, navodi se u saopštenju Instituta alternativa.

Iz IA su kazali da uprava policije svojim pasivnim držanjem, odbijanjem da odgovori na zvanične upite i molbe, kao i izostankom zvaničnih obavještenja i informacija, ne doprinosi povjerenju u rad policije i pravnoj izvjesnosti.

"U ovim danima, kada se na različitim stranama našeg društva osjeća zabrinutost i nespokojstvo, rukovodstvo Uprave policije je naročito obavezno da proaktivnim obavještavanjem javnosti i proaktivnim djelovanjem na terenu, pomogne i olakša aktuelne procese", poručuje se u saopštenju.

Iz Instituta dodaju da je obaveza Uprave policije da obezbijedi slobodu okupljanja, zaštiti učesnike svih skupova, ali i da obezbijedi bezbijednost i imovinu svih drugih fizičkih i pravnih lica, od svake potencijalne namjere da ove budu ugrožene.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.