Policija izuzela video snimke, preduzima se sve da se identifikuju vinovnici napada na objekat Islamske zajednice
Ilustracija

Policija izuzela video snimke, preduzima se sve da se identifikuju vinovnici napada na objekat Islamske zajednice

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj sastao se juče sa liderom koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravkom Krivokapićem povodom događaja u Pljevljima, saopšteno je iz Uprave policije.

Slavulj je kako se navodi u saopštenju, predočio relevantne činjenice i aktivnosti koje policija preduzima u odnosu na napad na imovinu Islamske zajednice u Pljevljima ali i saopštio Krivokapiću da sva saznanja i eventuale dokaze dostave policiji kako bi se vinovnici ovog nemilog događaja što prije identifikovali i priveli pravdi.

"Krivokapić je dao određene podatke načelniku, koje je policija već imala i po kojima je postupala", saopšteno je.

Načelnik Slavulj se danas sastao sa glavnim imamom Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem u vezi dešavanja u ovom gradu.

"Konstatovano je da je situacija stabilna i pod kontrolom. Islamska vjerska zajednica u Pljevljima na čelu sa glavnim imamom Kadribašićem vjeruje u institucije države i očekuje da ce Uprava policije na profesionalan način zaštititi bošnjački narod i bošnjačke institucije u Pljevljima.

Policija je izuzela video snimke sa video nadzora koji se nalaze u blizini oštećenog objekta i prikupila obavještenja od većeg broja lica", saopšteno je.

Kako se dodaje, preduzimaju se intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju napada na prostorije Islamske zajednice, a "policija će profesionalnim i odlučnim radom pronaći vinovnike ovog događaja i procesuirati ih nadležnim organima".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.