LP

LP pristupa savezu za evropsku i građansku CG

"Nemoguće podržati retrogradne, nacionalističke i ekstremističke snage"

Liberalna partija prihvata sporazum za savez građanskih i proevropskih partija koje se zalažu za sekularnu, multietničku i antifašističku Crnu Goru, saopšteno je iz ove partije.

Predsjedništvo Liberalne partije, na jučerašnjoj sjednici, jednoglasno je podržalo pristupanje liberala takvoj platformi za evropsku Crnu Goru koja je razmatrana na sastanku lidera državotvornih političkih partija.

"Mi Liberali kao progresivna i moderna politička snaga koja Crnu Goru vidi kao evropsku i naprednu državu, građansku državu, slobodno društvo koje poštuje ljudska prava i slobode i vladavinu prava, nemamo dileme da je nemoguće podržati, kod konstituisanja nove parlamentarne i izvršne vlasti, bilo kakve retrogradne, nacionalističke, klerofašističke i ekstremističke snage u Crnoj Gori. Da je to tako,vidjelo se prethodnih dana na ulicama crnogorskih gradova,gdje se pokazala slika Crne Gore,kakvu oni zamišljaju a u kojoj nema mjesta za druge i drugačije", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Dodaju da platformu podržavaju poslanici državotvornih partija: DPS, Liberalne partije, SD, Bošnjačke stranke  i izborne liste albanskih partija,kao i HGI a biće otvorena i za sve ostale subjekte i pojedince.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.