SD: Ne možemo sarađivati sa onima koji baštine vrijednosti podaničke CG koja služi tuđim interesima

Osuđuju "otvoreni fašizam koji se širi"

SD: Ne možemo sarađivati sa onima koji baštine vrijednosti podaničke CG koja služi tuđim interesima

"Socijaldemokrate Crne Gore su na upravo završenim parlamentarnim izborima ostvarile veoma dobar izborni rezultat, koji je u odnosu na prethodni bolji za 35% ili 4500 glasova, na osnovu čega je jasno da smo učinili ono što je do nas i da smo ispunili očekivanja građana", saopšteno je iz ove partije.

"Nikada nijesmo, niti ćemo kalkulisati sa državnim interesima, bez obzira da li djelujemo iz vlasti ili ne. Nama je temelj političkog djelovanja vazda bila građanska, multietnička, antifašistička, sekularna, evropska i evroatlantska Crna Gora. Tome smo istinski posvećeni bili devedesetih, a bićemo i danas kada se Crna Gora, nažalost, ponovo nalazi u istoj dilemi, da li želi da se izgrađuje kao građanska i sekularna ili kao nacionalistička i teokratska", navode iz SD-a.

SD, u tom smislu, najoštrije je osudila otvoreni šovinizam i fašizam koji se ovih dana širi Crnom Gorom, posebno tamo gdje žive manjinski narodi.

"Većinska Crna Gora ne smije dozvoliti bilo kome da posije sjeme zla i da nam na taj način ugrozi multivjerski i multinacionalni sklad, kao najveće bogatstvo koje nas je i u najtežim vremenima krasilo.Mi, stoga, možemo sarađivati samo sa onim političim subjektima koji suštinski, a ne deklarativno, baštine vrijednosti samosvjesne i suverene, a ne podaničke Crne Gore koja služi tuđim interesima", saopšteno je iz ove partije.

U tom smislu je dodaju iz SD-a ogromna odgovornost na ovoj generaciji političara, a posebno na onima koji su dobili priliku da presudno utiču na smjer kojim će se državna politika kretati u narednom perodu.

"Nadamo se da su svjesni da je Crna Gora na prekretnici, i da će, ako se krene stranputicom, biti kasno za povratak, budući da se naše društvo zbog ishitrenih i nedovoljno promišljenih odluka može vratiti decenijama unazad. A istorija je surova i ne prašta. Nikada. I nikom", zaključuju iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.