Opština Berane završila asfaltiranje puta u Zagorju, radove obišao Šćekić
Foto: Opština Berane

"U posljednje četiri godine urađeno više nego u proteklih 50 godina"

Opština Berane završila asfaltiranje puta u Zagorju, radove obišao Šćekić

Opština Berane je završila asfaltiranje puta u MZ Zagorje u okviru IFAD projekta. Završne radove je obišao predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sa saradnicima.

U pitanju je putni pravac, u dužini od 1.900 metara, koji povezuje selo Zagorje i prigradsko naselje Donje Luge, i kojim se mještanima toga sela skraćuje put do grada za pet kilometara.

"Asfaltiranjem ovog puta rešava se značajno pitanje za mještane ovog sela. Opština Berane će nastaviti kroz IFAD projekat, a i preko opštinske Agencije za izgradnju i razvoj, sa unapređenjem putne infrastrukture i na drugim ruralnim područjima“, kazao je Šćekić.

zagorje

Foto: Opština Budva

Mještani sela na čelu sa predsjednikom MZ Zagorje Radovanom Lutovcem zahvalili su se predsjedniku opštine i ponovili da u poslednjih 50 godina nije toliko urađeno u ovom selu, koliko je za protekle četiri godine.

Ove godine će u okviru pomenutog projekta biti asfaltirano sedam putnih pravaca u šest sela opštine Berane ukupne dužine 5.040 metara i izgrađen jedan vodovod u selu Petnjik, kazao je ranije za nas sajt koordinatir IFAD prijekta u ime Opštine Milutin Mićović.

Prošle godine je asfaltirano pet kilometara puteva na ruralnom području i kompletna sanacija i rekonstrukcija vodovoda u selu Zagorje.

Radove su obišli, pored predsjednika Šćekića i koordinatora Mićovića, potpredsjednik opštine Rade Kljajić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović, direktor Vodovoda i kanalizacije Vuko Todorović, pomoćnik u opštinskoj Direkciji za imovinu Aleksandar Mijović i savjetnica za mjesne zajednice Milica Račić.

Opština nastavlja sa unapređenjem lokalne infrastrukture, počelo asfaltiranje puta u MZ Dolac

Opština Berane je započela sa radovima na asfaltiranju puta u prigradskom naselju Dolac, na potezu od marketa „Franca“ do uključenja na magistralu, uključujući i asfaltiranje parking prostora i puta ispred Gradske kapele.

dolac2

Foto: Opština Berane

"Radi se o značajnom putnom pravcu koji povezuje nekoliko važnih objekata u ovom dijelu opštine. Tu se nalaze gradska kapela i groblje, aerodromska pista i manastir Đurđevi Stupovi“, kazao je predsjednik MZ Dolac, Ivan Radević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.