U Kragujevcu nastavljena proizvodnja fijata 500 L
Foto: Fonet

U Kragujevcu nastavljena proizvodnja fijata 500 L

Radnici fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA) u Kragujevcu su se vratili na posao poslije kolektivnog godišnjeg odmora i plaćenog odsustva od 20. jula.

U Samostalnom sindikatu fabrike agenciji Beta je rečeno da je danas nastavljena proizvodnja vozila u dvije smjene.

Zaposleni u FCA su otišli, posle svega dvije radne nedjelje, na dužu pauzu, od 20. do 31. jula bili su na plaćenom odsustvu, zatim na kolektivnom godišnjem odmoru do 21. avgusta, pa ponovo na plaćenom odsustvu do 28. avgusta.

Uoči početka redovne proizvodnje, bio je organizovan start ap 31. avgusta i 1. septembra, odnosno priprema proizvodnje i rezervnih dijelova uz angažovanje jednog broja zaposlenih.

U fabrici se, kako tvrde u Samostalnom sindikatu, maksimalno primjenjuju epidemiološke mjere u cilju zaštite od širenja koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.