Ruske službe bezbijednosti uhapsili 20 oružara
Ilustracija

Uhapšeni osumnjičeni za prepravljanje vojnog u civilno oružije

Ruske službe bezbijednosti uhapsili 20 oružara

Pripadnici ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) priveli su 20 oružara koji se bave protivzakonitim prepravljanjem civilnog oružja u borbeno, saopšteno je iz pres-službe FSB-a.

Iz ove službe navode za TASS da su lica uhapšena u devet ruskih oblasti.

"FSB je prekinuo kriminalne aktivnosti 20 mještana Krima, Krasnojarske pokrajine, Voronješke, Kemerovske, Lenjingradske, Moskovske, Rostovske, Sverdlovske i Tomske oblasti. Svi su bili umiješani u prepravljanje civilnog oružja u borbeno u protivzakonitim radnjama, sa namjerom da prodaju oružje", ističe se u saopštenju, prenosi Srna.

Nakon operacije zatvoreno je i šest radnji u kojima se prepravljalo oružje.

Službenici FSB-a zaplijenili su 83 komada oružja, uključujući puške "AKS-74U" i "AK-103", automate "PPSh" i "PPS", "Mosin-Nagant", odnosno "moskovka", "SKS" karabin, poluautomatsku pušku "SVT", puške i karabine "AR-15" i "mauzer", pištolje i revolvere "TT", "makarov PM", signalni pištolj "SPSh", poluautomatski pištolj "glok" i "nagan", javio je TASS.

Osim toga, zaplijenjeno je 16 bombi, više od 5.000 metaka raznih kalibara, više od 100 dijelova za oružje, pet prigušivača i 150 bajoneta.

Iz pres-službe dodali su da se nastavlja sprovođenje mjera protiv kriminalnih aktivnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.