Brnabić: Srbija ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori
Brnabić

Reakcija na navode Đukanovića

Brnabić: Srbija ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori

Srbija se ni na koji način ne miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori, poručila je predsjednica Vlade te zemlje Ana Brnabić u odgovoru na ocjene koje je iznio crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

 Brnabić kaže da su ocjene crnogorskog predsjednika političke fraze o navodnoj ugroženosti Crne Gore, kojom se Đukanović izgovara, umjesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana.

"Kao predsjednica Vlade Republike Srbije osjećam obavezu da reagujem na stavove koje je o Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću iznio predsjednik Crne Gore i DPS-a, jer je u pitanju pokušaj političke obmane koju Đukanović koristi kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove stranke", ističe Brnabićeva u saopštenju.

Srbija se ni na koji način ne miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori, ističe premijerka Srbije i dodaje da je to činjenica koju Đukanović ne može da spori.

"Nema govora o tome da je Crna Gora na bilo koji način ugrožena od strane Srbije i više je nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore sticao političke poene umjesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana", navodi se u saopštenju.

Srbija, ističe Brnabić, želi najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom i svim zemljama u regionu. 

"Srbija spremno pruža ruku svakoj ideji koja će dovesti do poboljšanja životnog standarda, otvaranja novih radnih mjesta, izgradnji izvjesnije i sigurnije budućnosti za sve građane ovog našeg dijela Evrope, u nadi da ćemo svi vrlo brzo postati članovi Evropske unije. To je ono što želim da poručim Đukanoviću, građanima Crne Gore i građanima Srbije", zaključila je Brnabićeva.

Dačić: Nije Vučić pozivao građane Crne Gore za koga da glasaju

"Nije Vučić pozivao građane Crne Gore za koga da glasaju, već Rama i ostali, a to onda, po Milu Đukanoviću, nije mešanje u unutrašnje stvari. Srbiju pitanje vlasti u Crnoj Gori ne interesuje, interesuju nas samo prava i slobode srpskog naroda koga u Crnoj Gori ima oko 29 odsto, kao i položaj Srpske pravoslavne crkve, čija imovina i svetinje su bili meta napada crnogorske vlasti", rekao je srpski šef diplomatije Ivica Dačić za Tanjug.

Istakao je da je to legitimno pravo Srbije po svim međunarodnim konvencijama.

"A sve sa ciljem da srpski i crnogorski narod žive u miru i bratskoj slozi kao što su vjekovima živeli. Sramotno je da Milo Đukanović napada Srbiju i Aleksandra Vučića za miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, dok se on najdirektnije umiješao u unutrašnje stvari Srbije, priznavši Kosovo", dodao je Dačić.

Naglasio je i da je vreme da Đukanović prestane da plaši Crnu Goru navodnim srpskim hegemonizmom, dodajući da je ta taktika propala na izborima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.